ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΓΕΡΜΑΣ - ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙ



ΥΛΙΚΑ


500gr ΦΡΟΥΤΟ ( καθαρισμένο και κομμένο κομματάκια )

500gr ΖΑΧΑΡΗ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ ή 3 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ ( προαιρετικά )

1 ΛΕΜΌΝΙ ( ο χυμός του )


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα και ανακατεύουμε συνέχεια.

Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.

Μετά ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να μην κολλήσει.

Όταν δούμε πως το ανακάτεμα γίνεται με μεγαλύτερη δυσκολία, η μαρμελάδα μας έχει αρχίσει να δένει.

Βγάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι να κρυώσει να δούμε ποσό έχει δέσει, αν είναι αραιή την αφήνουμε να βράσει κι άλλο και δεν ξεχνάμε ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα αποσύρουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.



* στα περιεχόμενα θα βρείτε ετικέτα ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ 
για να αποστειρώστε σωστά τα βάζα ώστε να μην χρειαστεί 
να την έχετε την μαρμελάδα στο ψυγείο για να διατηρηθεί. 





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!