ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

1 ΚΙΛΟ ΘΡΑΨΑΛΑ
2 ΚΑΡΟΤΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ή  1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΕΛΤΕ
ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ
ΛΙΓΟ ΟΥΖΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ
ΜΑΪΝΤΑΝΟ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ


      Καθαρίζουμε τα θράψαλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν, να φύγουν όλα τα υγρά στο σουρωτό.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τις ντομάτες ( αν έχουμε αλλιώς ετοιμάζουμε ένα ποτηρι μεγάλο νερό με 1 κουταλιά πελτέ).
Βάζουμε λοιπόν λίγο λαδάκι στο τηγάνι μας και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και την ντομάτα μας διαδοχικά,
αφού πάρουν 2-3 βράσεις ρίχνουμε μισό ποτηράκι ούζο και ρίχνουμε και τα θράψαλα, και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Λίγο πριν γίνει το φαγήτό μας προσθέτουμε ψιλοκομμένες την πιπερία, μαϊντανό,δάφνη και αλάτοπίπερο.

Βράζουμε και το ρύζι .